Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Изабрано ново руководство Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила

Изабрано ново руководство Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила

У скупштинској сали у петак 9. децембра је одржана скупштина Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац на којој су разматрани годишњи документи и изабрано ново руководство.

За предсједника је изабран Драгутин Станојевић, за предсједника скупштине Невена Билановић, а за представника Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у републичкој организацији је изабран Бојан Kљајчин.

Kада су у питању годишњи извјештајни документи, новоизабрани предсједник Драгутин Станојевић је рекао да су усвојени једногласно, а изнесен је приједлог да се тражи већа финанијска подршка, јер тренутно нису у могућности да обезбиједе неопходну опрему за рад.

“Веома је важно што није било замјерки на рад наше организације и сви делегати су били задовољни оним што је урађено. Једина замјерка је био план финансијских средстава за наредну годину који је недовољан и потребно нам је повећање, посебно због набавке опреме, а тим поводом ћемо се обратити Општини Србац и другим институцијама“, рекао је Станојевић.

Он је 14 година био секретар организације, а након именовања за предсједника, каже да ће се његова залагања највише односити на неколико дугогодишњих проблема са којима се чланови сусрећу.

“Један од проблема јесте проналазак несталих, јер је процес у застоју и нема никаквих резултата дјеловања Института за тражење несталих лица БиХ. Поред тога, велики проблем представља запошљавање и стамбено збрињавање дјеце погинулих бораца. У наредном периоду, у плану је да се пажња посвети и родитељима погинулих бораца, јер се ту углавном ради о мајкама и очевима који су загазили у дубоку старост, а ми желимо да им посветимо пажњу, да знају да нису сами и напуштени“, рекао је Станојевић.

Додао је да ће Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила наставити да учествује у организовању разних догађаја који за циљ имају чување од заборава свих жртава које су страдале у одбрани отаџбине.

Изборној сједници присуствовао је и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић.