Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Због обилне кише заплављено неколико кућа и парцела у србачкој општини

Због обилне кише заплављено неколико кућа и парцела у србачкој општини

Обилна киша која је јуче падала у србачкој општини поплавила је одређен број пољопривредних парцела, нарочито на подручју Повелича и Брезовљана гдје је било заплављено и неколико кућа. Вода се у међувремену повукла из свих домаћинстава а један дио парцела је и даље под водом.

У Цивилној заштити општине Србац кажу да је у краћем временском периоду пао 21 литар кише по метру квадратном што је довело до излијевања оборинских вода.

“Није било домаћинстава која су пријавила да је вода ушла у њихове куће а у међувремену се стање постепено смирило, Поплављено је још увијек неколико ораница а нема угрожених кућа. Водостаји Саве и Врбаса су у нормалним границама а сви други водотоци на подручју србачке општине су такође у коритима”, кажу у Цивилној заштити.

У Републици Српској ће и данас бити кишовито вријеме. Јаче падавине у првом дијелу дана очекују се на сјеверозападу, а поподне и у Семберији. Могуће су и локалне непогоде праћене јачим пљусковима, јаким ветром и градом. Очекујесе око 20-40 мм кише, локално у зони јачих пљускова могуће је и преко 50 мм кише.

У суботу 11. јуна наставља се променљиво вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином. На југу Херцеговине претежно суво и сунчаније. Увече и током ноћи престанак падавина.