Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Едукација за студенте из четири земље организована у Бардачи

Едукација за студенте из четири земље организована у Бардачи

Тренинг центар Природно-математичког факултета Бања Лука у Бардачи био је од 25. до 29. октобра домаћин Балканијаде, вишедневног догађаја који окупља студенте географије и сродних наука, а одржан је у организацији ЕГЕА Бања Лука.

Балканијаду су посјетила 32 студента из: Словеније (ЕГЕА Љубљана), Хрватске (ЕГЕА Загреб, ЕГЕА Задар) и Србије (ЕГЕА Београд, ЕГЕА Нови Сад).

Студенти географије и просторног планирања из Бањалуке, који су били домаћини својим колегама из других земаља, припремили су садржајан програм.

Овогодишња тема окупљања под називом „Заштита Рамсарских подручја на Балкану“ заинтересовала је учеснике за припрему презентација и дискусију на ову тему, као и за теренски рад који је реализован на простору барског резервата Бардача.

Едукативни садржаји употпуњени су са неколико излета, па су тако учесници имали прилику да посјете Бањалуку и Природно-математички факултет, те изложбу радова са овогодишње Ликовно-еколошке колоније “Бардача-Србац”, која је отворена у Дому културе “Угљеша Којадиновић”, а обишли су и Коњички клуб “Ипсилон” у Гламочанима.

Током догађаја реализован је регонални састанак на коме су присуствовали представници ЕГЕА ентитета и регионални координатор.

Реализацију догађаја подржали су: Општина Србац, Туристичка организација општине Србац, Ловачко удружење „Срна“ Србац (група Пецик), Коњички клуб „Ипсилон“, Туристичка организација града Бања Лука, Бањалучка пивара, Центар за животну средину, Микро Принт Бања Лука, Студентска организација Природно-математичког факултета и Природно-математички факултет Универзитета у Бањалуци.