Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Дружењу Бардачана одазвало се око 200 мјештана

Дружењу Бардачана одазвало се око 200 мјештана

У друштвеном дому у Бардачи јуче је организована манифестација ”Бардача Фест 2023” која је окупила око 200 мјештана, потомака и пријатеља овог мјеста.

Дружење је организовала Мјесна заједница Бардача уз подршку Општине Србац а домаћин скупа је био предсједник Савјета МЗ Бардача, Желимир Урић, који је рекао да је ово друга година заредом како се организује ова манифестација и изразио наду да ће постати традиција која ће трајати дуги низ година.

“Мјесна заједница Бардача је једна од најмањих по броју становника на подручју наше општине. По посљедњем попису овдје живи 198 становника а свједоци смо да се на Бардача фест одазвало више присутних него што има становника у селу. То нам и јесте циљ, да окупимо што већи број мјештана и њихових потомака на једном мјесту, да се дружимо барем једном годишње и успоставимо контакте које бисмо могли искористити у наредном периоду”, рекао је Урић.

Он је подсјетио да је Бардача била богата природним љепотама и рибњацима али захваљујући људском немару више није иста.

“Трудимо се да јој вратимо стари сјај како би поново била дестинација са којом можемо да се поносимо, не само ми из Бардаче већ и становници читаве општине Србац”, рекао је Урић.

Међу гостима је био предсједник Скупштине општине Србац, Милош Будић, који је похвалио иницијативу за одржавањем оваквог скупа.

“Већ другу годину заредом сам гост на овом дружењу. За све мјештане имам само једну поруку, будите поносни на своје село које је препознатљиво и ван граница наше општине. Сви који сте отишли из свог родног мјеста трудите се да на било који начин помогнете онима који су остали овдје да живе јер само јединствени можемо да очекујемо напредак Бардаче”, рекао је Будић.

Међу присутнима су били и одборници Скупштине општине Србац и Града Градишка.

Дружење Бардачана протекло је уз културно-забавни програм и дружење уз музику уживо а за све оне који су на било који начин помогли одржавање овогодишње манифестације уручене су захвалнице.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *