Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Делегација општине Србац на пријему код предсједника Републике Српске Милорада Додика

Делегација општине Србац на пријему код предсједника Републике Српске Милорада Додика

У Административном центру Владе Републике Српске синоћ је одржан свечани пријем поводом ступања на дужност предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Пријему су присуствовали бројни гости из јавног, политичког и медијског живота Републике Српске и Србије, међу којима и делегација општине Србац на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем.

Присутни су били и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијери Српске Радован Вишковић и Србије Ана Брнабић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар одбране Србије Милош Вучевић, Његова светост патријарх српски Порфирије, руски амбасадор у БиХ Игор Kалабухов, Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, градоначелници и начелници градова и општина у Српској и БиХ и други гости.

Новоизабрани предсједник Републике Српске, Милорад Додик, рекао је да је одговорност коју је добио у овом мандату већа него раније и да ће радити на очувању Републике Српске.

“Бити предсједник је велика част. Ови избори су били велика шанса за многе друге, али ето, народ је изабрао мене. Овај мандат нећу довести у питање. Радићемо са регионом, и наравно са Европском Унијом, јер то је пут од кога се сигурно нисмо одрекли. Позивам међународну заједницу да препакује своје захтјеве, како би се лакше договорили”, рекао је Додик.

Он је додао да ћемо водити прије свега рачуна о себи, не вријеђајући никога.

“Желимо Европску Унију, али исто тако смо против НАТО-а. Само немојте дирати Републику Српску, то нећу дозволити. БиХ за мене није спорна по Дејтону, дајте ми ту Босну, али ову која се намеће од стране разних високих представника ми не желимо”, истакао је Додик.

Додао је да је ово била прилика да се пошаље порука мира и сарадње међу свим људима који овдје живе.

Патријарх Порфирије казао је да му је част што је присуствовао ступању на дужност предсједника Републике Српске Милорада Додика.

“У овим турбулентним временима је изазовно бити на овој одговорној функцији. Мир је највећа вриједност без које ништа не може функционисати. Данас смо суочени са апокалиптичним ситуацијама када је у питању мир, зато је важно да се за то боримо. Зато поручујем господине Додик да треба да се трудите да јединство и мир успостављате на мјесту гдје вас је народ изабрао, почевши од породице, па до мјеста и територије. Желим вам од срца да будете предсједник свих људи у Републици Српској”, истакао је Порфирије.

Милорад Додик је дужност предсједника Републике преузео у уторак, 15. новембра, од Жељке Цвијановић која је изабрана за српског члана Предсједништва БиХ.

Додику је тада у Палати Републике Цвијановићева свечано уручила заставу и Устав Републике Српске.