Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вртић и Извор почели са радом након љетне паузе

Вртић и Извор почели са радом након љетне паузе

Нова школска година почела је у Дјечијем вртићу “Наша радост” кога похађа 171 полазник распоређен у седам васпитних група.

Директорица вртића, Богдана Михољчић, каже да је упис нових полазника трајао у другој половини јуна, када је уписано 54 дјеце, а тренутно је на чекању још 80 малишана.

“Уз сагласност оснивача, Општине Србац, капацитет је повећан за 20 одсто, али је и даље велики број дјеце која чекају да крену у вртић”, рекла је Михољчић.

Током љета је извршено генерално чишћење свих просторија и мањи санациони радови на играчкама, али није било већих улагања, јер се ускоро очекује прелазак у нови објекат вртића.

“Уз подршку Општине Србац и ове године су дјеци четири пута седмично на располагању услуге логопеда и дефектолога за којима је исказана потреба”, рекла је Михољчић.

Без обзира на поскупљење услуга вртића у градовима и општинама у окружењу, србачки вртић није мијењао цјеновник, тако да родитељи за боравак једног дјетета у вртићу плаћају 120 KМ, за двоје дјеце 200, троје 240, док је за четврто дијете боравак у вртићу бесплатан.

“Економска цијена вртића је 382 KМ по дјетету, тако да родитељи плаћају мањи дио износа, а разлику цијене сноси Општина Србац”, рекла је Михољчић.

Из вртића подсјећају родитеље да је при поласку дјетета у вртић на почетку школске године обавезно доставити љекарско увјерење, без обзира да ли се ради о дјеци која су већ полазници вртића или то тек сада постају.

Редовним активностима данас се вратило и Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама Извор. Члановима Удружења на располагању су физиотерапеути, логопед, дефектолог и психолог, а биће организоване и креативне радионице које такође спадају у одређени вид радне терапије.

Предсједница удружења, Мира Татић, изражава задовољство поновним окупљањем и додаје да тренутно имају 42 категорисана корисника који имају могућност да користе услуге стручних лица.

“Уторком ће са дјецом радити психолог а истог дана ће моћи користити и хабарт каду за подводну масажу. Рад је планиран од 13 до 19 часова. Сриједом ћемо организовати креативне радионице у трајању од три сата за дјецу већег узраста а тог дана ће радити и наши физиотерапеути из Траписта који се са нама, на обострано задовољство, друже пуних 12 година”, рекла је Татић и додала да ће четвртком у Извору радити дефектолог.