Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Букваре и сликовнице са правилима у саобраћају добиће сви србачки првачићи

Букваре и сликовнице са правилима у саобраћају добиће сви србачки првачићи

За 140 првачића са подручја србачке општине наредних дана биће подијељени буквари и сликовнице под називом “Пажљивкова правила у саобраћају” који су обезбијеђени у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Подјела промотивног материјала, који има за циљ да укаже на већу безбједност најмлађих учесника у саобраћају, организована је данас у згради Општинске управе гдје су буквари и сликовнице уручени директорима основних школа са подручја србачке општине, Мануели Рађевић Јокић из ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац, Весни Савић из ОШ “Вук Kараџић” Ситнеши и Силвани Секулић из ОШ “Доситеј Обрадовић” Разбој.

Пријему за директоре присуствовали су начелник општине Млађан Драгосављевић, предсједник Скупштине општине Милош Будић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и самостални стручни сарадник за послове саобраћаја и јавне инфраструктуре Милорад Лепир.

“Ових дана обратила нам се Агенција за безбједност саобраћаја РС која има програм у склопу којег ће сваки првачић у Републици Српској добити ова два уџбеника. Поред 140 буквара и бојанки за првачиће. у плану је да се наредних дана подијели још двадесетак уџбеника за њихове учитеље и учитељице. Вјерујемо да ће бити од користи како би се квалитетније едуковали о понашању у саобраћају”, рекао је начелник одјељења Марко Михољчић.

Он додаје да је уџбенике Агенцији за безбједност саобраћаја из Српске донирала Агенција за безбједност саобраћаја Србије.

Силвана Секулић, директорица ОШ “Доситеј Обрадовић” Разбој, каже да већ годинама имају успјешну сарадњу са овом агенцијом.

“Прошле године свим првачићима су уручени руксаци и сликовнице а нови уџбеници ће такође бити од велике користи. Вјерујем да ће их добро обрадити са својим учитељима кроз наставни процес”, истакла је Секулић.

На данашњем састанку су директори скренули пажњу на велику фреквентност возила у близини појединих школа, недостатак пјешачких прелаза и слично, на шта би у наредном периоду требало обратити посебну пажњу како би малишани безбједно стигли до школа, односно до својих кућа.

“Отворили смо и ову тему и договорили да се постави одређена врста свјетлосне сигнализације код школа у Разбоју, Ситнешима и Kобашу а након тога би у центру Разбоја, у сарадњи са Савјетом за безбједност саобраћаја, покушали пронаћи нове методе како бисмо возаче упозорили на дјецу која долазе и одлазе из школе”, рекао је Михољчић.