Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Oдата почаст погинулим борцима из Бајинаца

Oдата почаст погинулим борцима из Бајинаца

Борачка организација општине Србац, у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Бајинци, данас је организовала парастос за 10 погинулих бораца Војске Републике Српске из овог мјеста, Зорана Јешића, Младена Угрена, Гавру Kесера, Мирослава Црнобрњу, Мишу Савића, Мићу Ракића, Душана Милијашевића, Слободана Митраковића, Брану Думонића и Недељка Ждрала.

Цвијеће на спомен обиљежје су положиле породице погинулих бораца, представници општине Србац на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем, делегације Борачке организације општине Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, мјесне борачке организације Бајинци, мјесне заједнице Бајинци, наставно особље и ученици подручне школе.

Парастос је служио протонамјесник Младен Продановић а ученица основне школе из Бајинаца изрецитовала је пјесму “Отаџбина”.

Предсједник Борачке организације општине Србац, Горан Плотан, рекао је да ће увијек стајати на услузи породицама њихових сабораца.

“Ми смо створени и основани када и Република Српска. Свједоци смо ових дана да појединци траже некакве ситне политичке поене и позивају на укидање БОРС-а. На јучерашњој сједници Скупштине општине Србац сам рекао да се политичари не играју са борцима и све своје проблеме рјешавају на политичком терену. Борачка организација Републике Српске броји 127 хиљада чланова и док сви борци буду живи ова организација се неће угасити. Драго ми је да дјеца из школе посјећују ове догађаје а то значи да имамо коме оставити Републику Српску”, рекао је Плотан.

Учешће у Одбрамбено-отаџбинском рату узело је 160 бораца из мјесне заједнице Бајинци.