Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kуп Републике Српске на србачкој џипијади, вожња у три категорије

Kуп Републике Српске на србачкој џипијади, вожња у три категорије

На осмој србачкој џипијади, која ће се одржати од 19. до 21. маја у организацији Оф-роуд клуба “Жабац” из Српца, биће по први пут организована трка у оквиру Kупа Републике Српске.

Предсједник клуба, Милорад Лепир, рекао је да је програмом манифестације првог дана, у петак 19. маја, предвиђено дружење од 19 часова код Спортске дворане “9. јануар” а у суботу 20. маја на истој локацији од 8 часова креће пријава учесника а од 9 часова дефиле градским улицама.

“Дефиле ће се кретати до Стојковића ријеке у Лепеници након чега је планирања вожња брдско-планинском стазом. Такмичење ће се у три категорије, хард, софт 1 и софт 2, а обезбијеђена је и турист стаза за рекреативце. У вечерњим часовима ће бити организована заједничка вечера и дружење”, рекао је Лепир.

Трећег дана џипијаде, у недјељу 21. маја, од 10 часова је планиран други дио такмичења, односно специјални испит а затим слиједи проглашење побједника у све три такмичарске категорије.

Учешће у Kупу Републике Српске узеће учесници из Бањалуке, Градишке, Дервенте, Kозарске Дубице, Зворника, Шипова, Добоја, Брчког, Теслића и Озрена.