Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kреативна радионица у Извору поводом Дјечије недјеље, ускоро излет на Јахорину

Kреативна радионица у Извору поводом Дјечије недјеље, ускоро излет на Јахорину

Чланови Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор“ организовали су јуче креативну радионицу под називом “Смисао живота није бити најважнији нити најутицајнији већ бити свој, спокојан и задовољан“.

На радионици су израђивали пано са дјечијим правима а потом је услиједило дружење уз звуке хармонике коју је засвирао Дејан Ристић.

Предсједница Извора, Мира Татић, захвалила се стручним лицима из удружења која су им помогла у изради паноа и додала да је циљ окупљања био да промовишу дјечија права.

„Kроз радионицу смо дјецу научили да буду задовољни без обзира на све потешкоће са којима се сусрећу и да буду позитивни и одговорни те да цијене живот око себе“, рекла је Татић.

У склопу Дјечије недјеље организована је акција прикупљања средстава за помоћ у изградњи куће Невени Игњатић чији је син Живко члан удружења.

„Прикупили смо 300 KМ и новац уручили његовој мајци Невени. Желим им све најбоље, да изграде свој нови дом, да се што прије уселе и дођемо им у посјету“, рекла је Татић.

Она се захвалила суграђанину Слободану Kнежевићу који им недавно донирао 100 KМ за материјал за креативну радионицу, сокове и пецива поводом Дјечије недјеље.

„Ова година нам је била веома садржајна. Боравили смо прво на Златибору а затим ишли на љетовање у Црну Гору. Kрајем октобра у плану је да организујемо излет на Јахорину како бисмо искористили своје туристичке ваучере уз минималну доплату. На Јахорину ће отпутовати 25 дјеце и родитеља. Боравићемо четири дана у хотелу и имати полупансионски смјештај уз могућност кориштења базена .Надам се да ће дјеца уживати“, рекла је Татић.