Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kонкурс за учешће у пројекту ”Социјализација дјеце Републике Српске”

Kонкурс за учешће у пројекту ”Социјализација дјеце Републике Српске”

Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске објавио је конкурс за учешће у пројекту “Социјализација дјеце Републике Српске-2022. године” у оквиру којег ће од 1. јуна до 24. септембра на црногорском приморју боравити дјеца у 13 смјена.

Обрасци за пријаву доступни су у службама социјалне и дјечије заштите, као и на интернет страници Фонда www.jfdz.org.

Kонкурс за одабир учесника у пројекту – дјеце, васпитача и стручног особља – објављен је данас (21.3.) у дневном листу “Глас Српске”. Документација се може доставити у року од 30 дана, закључно са 22. мартом.

Дјеца ће и ове године бити смјештена у Омладинском хостелу “Ужице” у Бечићима. Прва смјена трајаће осам дана, а преосталих 12 по десет.

Пројектом “Социјализације дјеце Републике Српске”, који се реализује од 2002. године, до сада је обухваћено више од 23.000 дјеце из свих општина у Српској.

Ријеч је, прије свега, о дјеци из социјално угрожених породица-корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, из борачких породица, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, те талентованим спортистима.

Реализација и динамика пројекта ће се одвијати у складу са препорукама Владе РС, Министарства здравља и социјалне заштите РС и других надлежних институција Републике Српске, а пратиће се епидемиолошка ситуација и донесене препоруке које важе на територији Републике Српске и Црне Горе.