Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kлуб малог фудбала “Србац” нови спортски колектив у нашој општини

Kлуб малог фудбала “Србац” нови спортски колектив у нашој општини

Поред бројних клубова који успјешно дјелују на подручју србачке општине, наша локална заједница постала је богатија за још један спортски колектив.

На оснивачкој скупштини која је у понедјељак 7. августа одржана у згради Општинске управе формиран је Kлуб малог фудбала под називом “Србац” који ће се такмичити у Другој лиги Републике Српске у футсалу.

За предсједника Управног одбора клуба именован је Жељко Бабић, а за замјеника Данко Чекић. Предсједник скупштине клуба је Бранимир Дабић а генерални секретар Ранко Шикман.

Поред њих, у иницијативном одбору за оснивање клуба били су Радан и Горан Зеленац, Радован Драгосављевић и други спортски ентузијасти.

KМФ “Србац” такмичиће се у једној од четири формиране групе друге лиге Републике Српске заједно са клубовима из Прњавора, Лакташа, Градишке, Приједора и Kозарске Дубице.

Предсједник клуба, Жељко Бабић, каже да првенство почиње у новембру и трајаће до почетка марта а утакмице ће се играти викендом у Спортској дворани “9. јануар” у Српцу.

“Жеља нам је била да Српцу подаримо нешто ново и оживимо традицију играња малог фудбала у Српцу. Још 1959. године основан је градски турнир у малом фудбалу а познато је да се седамдесетих година успјешно играла лига у малом фудбалу која је окупљала велики број поклоника овог спорта. Данас смо такође свједоци бројних турнира који се играју у мјесним заједницама, што свједочи о популарности малог фудбала”, рекао је Бабић.

Према његовим ријечима, Свјетска фудбалска асоцијација (ФИФА) установила је прије двадесетак година званично такмичење у футсалу, када крећу европска и свјетска првенства и такмичења, а по футсал правилима играју се и утакмице Прве и Друге лиге Републике Српске, као и Премијер лиге БиХ.

“Ове године првак Премијер лиге је Радник из Бијељине који је стекао право играња у Лиги шампиона. Наше опредјељење је да за сада будемо стабилни чланови друге лиге и окупимо талентоване фудбалере из наше општине, који играју како мали, тако и велики фудбал. Трудићемо се да промовишемо футсал као игру, али и нашу општину у најбољем свјетлу и надам се да ће то грађани препознати, посјећивати утакмице и давати нам подршку у раду”, рекао је Бабић.

Подршка се очекује, како каже, и од Општине Србац, а од идуће године требало би да добију новчана средства из буџета која су предвиђена за рад спортских организација.

“Пошто не можемо ући у буџет ове године, издвојили смо између себе средства за регистрацију, а подржаће нас и пријатељи клуба како бисмо набавили нешто од опреме. Планирамо до краја године да идемо и са чланским картама”, рекао је Бабић.

Kлуб малог фудбала “Србац” је подржан и од Општинског фудбалског савеза Србац, нарочито од предсједника Савеза, Бранка Граховца, који је присуствовао оснивачкој скупштини и обећао да ће пружити сву потребну помоћ како би овај колектив заживио на нашој спортској сцени.