Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kалиграфски рад србачке ученице Соње Граховац изабран за изложбу у Новом Саду

Kалиграфски рад србачке ученице Соње Граховац изабран за изложбу у Новом Саду

Основна школа ”Јован Јовановић Змај” из Српца узела је учешће ове школске године на 30. конкурсу „Светосавље и наше доба” и 11. калиграфском конкурсу, а рад ученице шестог разреда Соње Граховац изабран је за изложбу која ће бити организована у суботу 21. маја у Средњој техничкој школи “Милева Марић Ајнштајн” у Новом Саду.

Ментор ученице је Нада Миловановић, професор српског језика.

Литерарни, ликовни и калиграфски конкурс „Светосавље и наше доба” расписује се за дјецу основних и средњих школа у Републици Србији и Републици Српској од 1992. године.

Сваке године, стваралаштво најмлађих изњедри богату ризницу литерарних, ликовних и калиграфских радова као умјетности лијепог писања руком уз помоћ пера, киста, тинте или неког другог прибора за писање.

Резултати конкурса су објављени почетком маја, а сада су изабрани и радови за изложбу међу којима је и рад Соње Граховац.

На овогодишњем конкурсу је учествовало 2706 малишана из 413 предшколских установа и ученика основних и средњих школа из Републике Србије, Републике Српске, Републике Хрватске и Републике Мађарске.

Kонкурс је трајао од 27. јануара до 10. априла 2022. године.

Наградни конкурс, изложбу и свечану академију, на којој се додељују признања за најбоље радове, организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Kоло српских сестара Епархије бачке, Одбор за вјеронауку Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање дјеце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља, уз подршку Градске библиотеке у Новом Саду, а подржано је и од Републичког педагошког завода Републике Српске.