Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Акција Црвеног крста Србац: Kрв даровало 68 грађана

Акција Црвеног крста Србац: Kрв даровало 68 грађана

Црвени крст Србац организовао је данас у спортској дворани “9. јануар” прву овогодишњу акцију добровољног давања крви на коју су се одазвала 83 даваоца од којих је крв могло даровати 68.

Све залихе прикупљене су за потребе Службе за трансфузију крви Опште болнице Градишка.

Докторица Марија Цвјетковић рекла је да је и ова акција, попут оних из претходних година, протекла успјешно.

“Радује чињеница да се укључује све више младих особа, а нарочито средњошколаца. Морамо гајити будуће генерације добровољних давалаца јер све више људи има потребу да прими крв и зато се требамо потрудити да помогнемо једни другима”, рекла је Цвјетковић.

Једна од добровољних давалаца била је и Славица Миљевић из Српца која је трећи пут даровала крв.

“Овим хуманим гестом помажемо људима а са друге стране здраво је за нас, јер добровољним давањем вршимо контролни преглед и добијамо сазнање која смо крвна група,“ каже Славица.

Секретар Црвеног крста Србац, Игор Јовичић, рекао је да ова организација има улогу аниматора давалаца крви, изразивши задовољство великим одзивом.

“Ово је била једна од најуспјешнијих акција у посљедњих неколико година. Посебно бих похвалио око двадесетак ученика Центра средњих школа “Петар Kочић” и њихову професорицу Бојану Миладиновић. Захваљујем Центру за културу и спорт који нам је уступио дворану и волонтерима Црвеног крста који су пружили неопходну помоћ“ рекао је Јовичић.