Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У посљедња 24 часа један смртни случај и 9 заражених вирусом корона у Српцу

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, на подручју србачке општине у протекла 24 часа забиљежен је један смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона, а ради се о женској особи старије животне доби која је била на болничком лијечењу у УКЦ Републике Српске.

Према посљедњем извјештају Института за јавно здравство РС, на подручју србачке општине нема забиљежен ниједан позитиван случај на вирус корона утврђен PCR методом.

Што се тиче тестирања брзим антигенским тестом у Дому здравља Србац, у посљедња 24 сата позитивно је девет особа, а ради се о пет мушкараца, од чега тројица средње животне доби и двије особе старије животне доби, и четири жене од којих су три старије и једна млађе животне доби. Ове особе имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији, саопштили су из хигијенско-епидемиолошке службе и додали да је данас у току вакцинација корисника Дома за старија лица Бардача гдје је планирано да вакцину прими 40 особа.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 112 особа , од чега је 48 активно позитивно на вирус корона.
Од почетка пандемије у општини Србац су заражене 773 особе, од којих се опоравило 698, а преминуло је 27 лица. Од почетка пандемије издато је 2 675 рјешења за изолацију, а из изолације је изашло 2536 особа.

Обзиром да је Републички штаб за ванредне ситуације донио нове мјере до 29. марта, из Општинског штаба за ванредне ситуације Србац упозоравају још једном на изразито погоршану епидемиолошку ситуацију и апелују на поштовање прописаних мјера надлежних институција.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 1.430 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 534 особе.

Ради се о 273 мушке и 261 женској особи, од којих је 34 млађе, 331 средње и 169 особа старије животне доби.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 37.675 особа, а тестирано је укупно 222.195 особа.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *