Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Још седморо новообољелих од вируса корона у Српцу

0

Још седморо новообољелих од вируса корона у Српцу

15. априла, 2021. 157 0 0 

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, у посљедња 24 часа на подручју србачке општине, вирус корона је потврђен код седам особа.

PCR тестом, Covid-19 је потврђен код четири женске особе старије животне доби од којих се једна налази на болничком лијечењу и једне млађе мушке особе која има блаже симптоме болести и налази се на кућном лијечењу.

Остала два случаја заразе су потврђена брзим антигенским тестом, а ријеч је о мушкарцу млађе и женској особи средње животне доби који имају блажу клиничку слику и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац, у изолацији се налази 69 особа, од којих је 25 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 930 особа, од којих се опоравило 868, а преминуло је 37 лица.

Данас су здравствени радници Дома здравља Србац ангажовани на ревакцинацији корисника старачких домова у општини Србац.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у протекла 24 часа извршено је тестирање 962 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 344 особе. Ради се о 157 мушких и 187 женских особа, од којих је 28 млађе, 184 средње и 132 особа старије животне доби.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 22 смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је једна особа млађе животне доби (мушкарац 32 године).

Четири особе су из Бањалуке, по двије из Требиња, Дервенте, Модриче и Челинца и по једна из Прњавора, Козарске Дубице, Бијељине, Источног Новог Сарајева, Пала, Зворника, Братунца, Власенице, Добоја и Билеће.

До сада је у Републици Српској потврђено 58.633 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.059 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 40.264 особе, а тестирано је укупно 247.246 особа.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *