Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Јавни увид у Зонинг план ушћа Врбаса у Саву траје до 22. марта

Јавни увид у Зонинг план ушћа Врбаса у Саву траје до 22. марта

Општинска управа Србац у децембру 2021. године покренула је ативности на изради просторно-планске документације на ушћу Врбаса у Саву на територији општине Србац.

Нацрт Зонинг плана ушћа изложен је на јавни увид и траје до 22. марта ове године, каже замјеник начелника општине Србац, Владимир Гужвић.

“Прва активност било је геодетско снимање терена. Други корак је израда идејног рјешења док Зонинг план представља израду стратешког документа уређења и постављања свих потенцијалних путних комуникација и инсталација те одређивање рекреативних зона на том терену. Свјесни смо потенцијала овог локалитета од 13,9 хектара и након јавног увида кренућемо у израду коначног документа који треба да буде усвојен на сједници Скупштине општине”, рекао је Гужвић.

Он додаје да ће се усвајањем овог документа створити претпоставке да се локална управа обрати за помоћ фондовима намијењеним за финансирање ових пројеката.

Гужвић каже да је једна од опција уређење старог корита ријеке Врбас, такозване “стараче” те размотрити могућност да ли постоје реални услови за пловност тим каналом и на тај начин омогућити туристичку туру вожњом чамцима по ријеци Сави.

“Свјесни смо чињенице да је то плавно подручје и није планирана чврста градња већ је ријеч о примарном уређењу тог простора. Ријеч је о трим стазама и уређеним мјестима на којима би грађани могли да проводе своје слободно вријеме”, рекао је Гужвић.

За вријеме трајања јавног увида, све до 22.03.2023. године, свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на нацрт, уписом у свеску која се налази у шалтер сали у згради Општине Србац или доставити у форми дописа Општинској управи – Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне дјелатности.