Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Јавни позив за бањско лијечење борачких категорија у 2023. години

Јавни позив за бањско лијечење борачких категорија у 2023. години

Министарство рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске објавило је Јавни позив за подношење захтјева ради упућивања 750 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске у бањско-климатске здравствене установе.

Овај позив је упућен ратним војним инвалидима од прве до десете категорије и члановима породица погинулих бораца којима је бањска рехабилитација неопходна као наставак лијечења и опоравак у складу са Пројектом бањске рехабилитације.

Са подручја општине Србац у бањско-климатске здравствене установе биће упућено шест лица.

Пријаве, односно писмени захтјеви, подносе се надлежном општинском органу за борачко-инвалидску заштиту, односно у шалтер сали Општине Србац, а додатне информације могу се добити путем телефона: 051/740-001 сваким радним даном од 7.30 до 15 часова.

Уз захтјев је потребно приложити сљедеће доказе:

  • Рјешење надлежног органа о статусу ратног војног инвалида или члана породице погинулих бораца, уз услов да је активни корисник,
  • Рјешење надлежног органа о категоризацији борца,
  • Налаз и препорука надлежне здравствене установе о неопходности бањске рехабилитације не старији од шест мјесеци од дана подношења захтјева.

Рок за достављање писменог захтјева је 15 дана од дана објављивања на огласној табли општине, односно до 14. априла текуће године.

Непотпуни и неблаговремени захтјеви неће се разматрати.

Kомплетан јавни позив можете погледати ОВДЈЕ.