Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Шесторо лица из борачких категорија на бањском лијечењу

Шесторо лица из борачких категорија на бањском лијечењу

Општина Србац упутила је јуче шесторо лица од којих три ратна војна инвалида и три члана породица погинулих бораца на бањско лијечење у Здравствено-туристички центар „Бања Врућица“ у Теслићу у трајању од десет дана.

Горан Плотан, предсједник Борачке организације општине Србац, рекао је да су право да буду упућени у бању имали ратни војни инвалиди од прве до десете категорије инвалидности и чланови породица погинулих бораца, којима је овај вид здравствене заштите препоручен од стране љекара.

“Трошкове рехабилитације сноси Министарство рада и борачко-инвалидске заштите а трошкове превоза до бање и повратка помогла је Општина Србац која је обезбиједила по 100 KМ по кориснику”, рекао је Плотан.

Пројекат бањске рехабилитације РВИ и породица погинулих бораца реализује се од 2006. године, тако што ресорно министарство расписује јавни позив а локална управа проводи процедуру. Сваки пут у бању одлазе други корисници.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Пројектом бањске рехабилитације ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске за 2023. годину, предвидјело је упућивање 750 лица на нивоу Републике Српске у бањско-климатске здравствене установе.