Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Чланови Цезара присуствовали еколошкој едукацији на Kозари

Чланови Цезара присуствовали еколошкој едукацији на Kозари

У склопу пројекта “Еко активизам младих у Босни и Херцеговини” под називом “Упознајмо и сачувамо планине”, чланови Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” из Српца посјетили су у суботу 18. фебруара Национални парк “Kозара” гдје су сазнали много занимљивих и корисних информација о планинама и значају њиховог очувања, као и о шумама и националним парковима.

Извршни директор Цезара, Тања Шњегота, каже да су у друштву с њима били чланови Удружења “Мост” из Градишке, Омладинског савјета из Приједора, као и Зелене мреже, а имали су прилику да чују које је активности на овој локацији до сад спроводио Центар за животну средину из Бања Луке.

“Kако бисмо употпунили знање о Kозари, у Инфо центру Националног парка присуствовали смо презентацији о њеном природном богатству, али и богатој историји. Дружење смо употпунили шетњом кроз едукативну стазу, те акцијом прикупљања отпада, а иза нас не само да смо оставили чисту стазу, него и двије канте за одлагање отпада”, истакла је Шњегота.

Она је упутила захвалност свим учесницима на активизму и одличном дружењу, а нарочито Пекари Сунце на подршци.

Пројекат “Еко активизам младих у БиХ” се спроводи у склопу пројекта Јачање Зелене мреже у БиХ којег финансира Амбасада Републике Италије у БиХ, а имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у БиХ (УНДП БиХ).