Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Чланови Извора у посјети обновљеној Народној библиотеци

Чланови Извора у посјети обновљеној Народној библиотеци

Народну библиотеку Србац данас су посјетили чланови Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор“ којима су услуге ове установе сада приступачније након реновирања просторија и уградње лифта.

Директор библиотеке, Бранко Савановић, каже да сарадња са Извором, која траје дужи низ година, сада има могућност да се унаприједи и побољша.

“Видимо да је уградња лифта итекако оправдана јер су неки чланови Извора данас по први пут боравили у библиотеци. Разговарали смо о новим активностима које планирамо да организујемо, а сви чланови овог удружења ће имати бесплатно учлањење. Захваљујем Министарству просвјете и културе које је финансирањем овог пројекта омогућило долазак слабије покретних и непокретних лица у библиотеку“, рекао је Савановић.

Предсједница удружења, Мира Татић, захвалила се на позиву и додала да су срећни што се ради на превазилажењу разних баријера са којима се лица са инвалидитетом често сусрећу.

“Веома нас радује што смо имали прилику да неким од наших чланова покажемо како ова установа изгледа. Са библиотеком имамо одличну сарадњу од 2011. године, која је била кратко обустављена због пандемије вируса корона, али сада су створени услови да чешће долазимо на догађаје које организују. Такође желимо наставити сарадњу која се односила на заједничке радионице и долазак библиотекара у наш објекат“, рекла је Татић.