Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Чланови Дрим Тима изборили учешће на свјетску фудбалску смотру у Аустрију

Чланови Дрим Тима изборили учешће на свјетску фудбалску смотру у Аустрију

Школа фудбала Дрим Тим из Српца наступила је протеклог викенда на квалификационом турниру у Kутјеву за одлазак на велику свјетску завршницу у дјечијем фудбалу “Champions Trophy Winners 2023” која ће се одржати од 9. до 11. јуна у Санкт Полтену у Аустрији.

Дрим Тим је наступио са двије екипе а једна од њих била је репрезентативна селекција 2014. под називом “Dream team Selection” која је освојила прво мјесто и директан пласман на завршни турнир у Санкт Полтену.

Ову селекцију, поред фудбалера Дрим Тима, чинили су и играчи из FC Atacante Београд и ФK Љубић Прњавор. Из србачке школе фудбала у овој селекцији су наступили Лазар Микић, Павле Ђурђевић, Алекса Аничић и Александар Готовац.

За најбољег играча квалификационог турнира проглашен је Александар Готовац из Дрим Тима а за најбољег голмана Андрија Стојчић из ФK Љубић.

Екипу “Dream team Selection” предводили су тренери Драгољуб Тенџерић и Дражен Драгосављевић из Дрим Тима и Михајло Јовановић из београдског Atacantea.

Тренер Дражен Драгосављевић је рекао да је турнир завршен са маестралним учинком и остварених максималних шест побједа, уз гол разлику 30:1. Он додаје да ће на завршном турниру у Аустрији, наша екипа укрстити копља са великанима свјетског фудбала.

“На овој смотри наступиће екипе из самог врха европског и свјетског фудбала, попут Јувентуса, Порта, Милана, Атлетико Мадрида, Манчестер Ситија, Бешикташа, Црвене звезде, Партизана, Динама и других, што ће бити одлична прилика да покажемо шта умијемо и стекнемо значајно искуство”, рекао је Драгосављевић.

Тренер Драгољуб Тенџерић упутио је честитке свим дјечацима на савршеној игри и понашању.

Он је додао да је на турниру у Kутјеву наступила и генерација 2012. Дрим Тима која није успјела да се квалификује на завршницу у Аустрији и завршила је такмичење у групи са двије побједе и три пораза минималним резултатом.

“Била је ово нова лекција која ће нам помоћи у даљем раду јер смо у дуелу са квалитетним екипама сагледали недостатке које ћемо рјешавати у наредном периоду”, истакао је Тенџерић.