Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Црвени крст уручио пакете за пет старачких домаћинстава

Црвени крст уручио пакете за пет старачких домаћинстава

Чланови подмлатка Црвеног крста Србац и запослени у овој организацији обишли су ових дана пет старачких домаћинстава на подручју општине Србац који живе без икаквих примања у тешким материјалним условима и уручили им пакете хране, хигијене и брашна.

Посјета је организована поводом Међународног дана старијих особа који се обиљежава 1. октобра.

Kроз посјете старачким домовима, удружењима пензионера и старачким домаћинствима, овај датум је обиљежен током седмице у читавој структури Црвеног крста Републике Српске посредством општинских и градских организација Црвеног крста.

Међународни дан старијих особа обиљежава се с циљем јачања подршке особама старије животне доби, а овогодишњи мото је: “Отпорност старијих особа на свијет који се мијења”.

Поред активности поводом обиљежавања Дана старијих особа, Црвени крст Србац је разним садржајима обиљежио и Недјељу дјетета – организована је посјета основним школама, подијељени су слаткиши и леци и уручени пакети помоћи за четири вишечлане породице са подручје мјесне заједнице Разбој, те организован пријем за дјецу из Дјечијег вртића “Наша радост“.