Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Црвени крст Србац организовао дружење за добровољне даваоце крви

Црвени крст Србац организовао дружење за добровољне даваоце крви

Црвени крст Србац је у недјељу, 11. јуна у Етно кампу “Платане” у Горњој Лепеници организовао дружење за добровољне даваоце крви, поводом обиљежавања 14. јуна – Свјетског дана добровољних давалаца крви.

На дружење су позвани вишеструки даваоци из Српца који због година старости више не дају крв, затим они који су задње три акције даровали крв и даваоци који су добили захвалнице. Такође су им се придружили и даваоци из Црвеног крста Прњавор.

Секретар удружења, Игор Јовичић, рекао је да је укупно присуствовало 70 давалаца и гостију и додао да се један број није одазвао највјероватније из разлога што је у термину окупљања јаче невријеме погодило србачку општину.

Јовичић каже да су се организовањем овог дружења покушали малим знаком пажње одужити за несебичну хуманост и љубав коју даваоци свакодневно показују дарујући крв и спашавајући животе оних којима је помоћ потребна.

“Добровољни даваоци су непроцјењиво богатство за нашу заједницу и човјечанство, јер колико год технологија достигла висок ниво развоја, крв још увијек не може ништа замијенити. Зато је чин даровања још вриједнији”, рекао је Јовичић.

Међу присутнима је био и начелник општине Млађан Драгосављевић. Он се захвалио даваоцима за исказану хуманост и обезбјеђење довољних залиха крви у Општој болници Градишка гдје се најчешће лијече наши суграђани.

“Морам признати да смо као заједница показали солидарност и осигуране су неке бенефиције даваоцима на нивоу Републике Српске, посебно када је у питању лијечење и рехабилитација. Обећавам да ћемо и ми као локална заједница више пажње поклонити добровољним даваоцима крви а прва мјера биће ослобађање од плаћања паркинга за оне који су крв даровали више од 20 пута. Захваљујем се на вашем ангажовању и одзиву на акције добровољног давања крви у великом броју и желим вама и вашим породицама добро здравље”, рекао је начелник Драгосављевић.

Црвени крст Србац упутио је захвалност донаторима који су финансијски подржали организацију дружења, а то су: начелник општине Млађан Драгосављевић, Горан Грабовац-Пекара Сунце, Драган Татомир-Тат Kом, Перутнина Птуј Повелич, Kафе бар Империо Србац, Момо Аничић-Атом Kомпани, Слободан Алексић-АДС, Славиша Стојковић-Pub Eight, Владимир Радомир, Предраг Грабовац, Душко Топић-Монументал, Попекс, СТР Мадона, Душко Тутњиловић и Штампарија Kолорпринт.

“За помоћ у организацији захваљујемо се свим волонтерима из Црвеног крста Србац, члановима Kлуба младих као и свим другима који су на било који начин помогли да дружење протекне у лијепом расположењу”, рекао је Јовичић.

Више фотографија погледајте у фејсбук групи Општине Србац ОВДЈЕ.