Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Црвена земља дочекује јубилеј у новој опреми

Црвена земља дочекује јубилеј у новој опреми

Фудбалски клуб Црвена земља из Нове Веси идуће године ће прославити пола вијека постојања. Од оснивања до данас, више пута су мијењали назив клуба и такмичарске лиге, али љубав према фудбалу увијек је била константна, па су је преносили на млађе нараштаје.

Kако би наставили да напредују, из компаније “Mozzart” су им послали нове дресове које су обукли фудбалери из више генерација овог клуба.

“Сви смо позитивно изненађени и веома задовољни. Дресови су намијењени сениорима, али су их само за ову прилику обукли припадници двије генерације. Наиме, на фотографијама су наши играчи и њихова дјеца, а чак су и њихови дједови играли за наш клуб. Зато желимо у новој опреми прославимо 50. рођендан и наставимо да гајимо дугу традицију”, рекао је Владо Пеулић, потпредсједник ФK Црвена земља.

Kлуб је основан 1974. године под именом „Јединство“, а пет година касније промијенио је назив у „Братство“. Почетком 1990. екипа узима име Црвена земља, а након мање кризе током 2011/12. због финансијских проблема, настављају рад и борбу за бодове. Након обнове, клуб се такмичио у Међуопштинској лиги РС – Градишка – исток.

Данас броје 43 играча у сениорској селекцији, а такмиче се у Општинској лиги Лакташи – Србац – Прњавор, петој по рангу у Српској, гдје су тренутно на посљедњем, 10. мјесту на табели.

Тим више, додатни подстицај за напредак им је био неопходан. У наредном периоду ће се борити да се клуб не угаси, јер, кажу, имају потребну инфраструктуру за такмичење у вишим лигама, али до сада нису имали довољно подршке. Жеља им је да напредују на табели и очувају клуб због млађих нараштаја.

А омладинци имају на кога да се угледају јер је клуб раније добро котирао. Највећи успјех остварили су уласком у Прву лигу Републике Српске у сезони 2011/2012, а играли су и полуфинале Kупа Републике Српске против Дрине.

Њихов тренер Никола Никић бивши је играч клуба, Александар Глишић је из редова Црвене земље отишао да игра у Јерменију, а у овој екипи био је и бивши играч Борца Александар Радуловић.

Управо они својим примјером доказују да овај клуб може поново стазама старе славе, а подршку на том путу пружили су им из компаније “Mozzart”.