Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Хуманитарна иницијатива ученика Немање Топића: Продајом старог папира помажу ученицима слабијег имовног стања

Хуманитарна иницијатива ученика Немање Топића: Продајом старог папира помажу ученицима слабијег имовног стања

Немања Топић, ученик петог три разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“, покренуо је занимљиву иницијативу у школи која има хуман карактер а уз то показује еколошку освијештеност.

Његова идеја је да са друговима почне прикупљати стари папир чијом продајом би се прикупила средства за помоћ ученицима слабијег имовног стања за одлазак на екскурзију или школу у природи.

Подршку за своју иницијативу добио је од остатка одјељења, а затим и од директорице школе Мануеле Рађевић Јокић.

“Правило наше школе је одувијек било да ученике васпитавамо у духу еколошке освијештености, креативности и хуманости и зато подржавамо ову акцију која ће се ових дана у потпуности провести”, рекла је Мануела.

Ово није једина иницијатива Немање Топића, који је и предсједник одјељенске заједнице. На његов приједлог, у плану је исцртавање игрица за дјецу у дворишту школе, као што су школица, коцка, змијица, таблица множења и сличне игре на бетону. Овим играма ће се показати како боје и игре чине живот љепшим, а дјеци се омогућује квалитетно одрастање и образовање.

“Занимљивим иницијативама Немања заокружује своје школовање у разредној настави, а можемо се само радовати новим акцијама које ће предузимати у предметној настави”, рекла је директорица Мануела Рађевић Јокић.