Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Храм Васкрсења Христовог заблистао на сликарском платну Дијане Вукотић из Повелича

Храм Васкрсења Христовог заблистао на сликарском платну Дијане Вукотић из Повелича

Четрнаестогодишња Дијана Вукотић из Повелича један је од највећих сликарских талената у својој генерацији и до сада је насликала бројне радове, од којих је највећи број са вјерским мотивима.

Један од њих, на којем је радила два мјесеца, данас је придарила србачкој парохији а ради се о слици са мотивом Храма Васкрсења Христовог у Српцу која је рађена техником акрил на платну.

Протонамјесници србачке парохије, Александар Kустурић и Петко Вуковић, захвалили су се на овом дару и рекли да ће слика бити освештана и да ће својом љепотом украсити њихов храм и парохију.

Дијана је осми разред Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца и њен разредни старјешина је наставница Јелена Татић.

„Већ годинама сликам у слободно вријеме и таленат сам открила још у најранијим данима. Волим сликати православне светиње и често идем на литургије, јер сам веома привржена нашој вјери. Поред акрила, користим и водене и обичне боје, а сликам и рапидографом“, рекла је Дијана.

Додаје да слика и животиње, ликове из стрипова, грбове и друге мотиве, а до сада је насликала на десетине радова.

„Планирам једног дана уписати ликовну академију а вољела бих похађати и школе сликања како бих додатно усавршила своје вјештине“, рекла је Дијана.