Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Фонд солидарности наставља стамбено збрињавање борачких категорија

Под предсједавањем Горана Плотана, у просторијама Борачке организације општине Србац ових дана је одржана радна сједница Комисије Фонда солидарности која у ствари представља управљачко тијело Фонда.

На сједници су разматране планске активности у овој години односно начин рјешавања преосталих 14 захтјева за пружање помоћи у стамбеном збрињавању најугроженијим члановима Борачке организације.

На основу ранг листе извршиће се обилазак свих корисника заједно са предсједницима матичних мјесних борачких организација, гдје би се на лицу мјеста утврдиле стварне и реалне потребе сваког корисиника. Од раније је познато да ће у 2021. години за три члана Борачке организације Фонд обезбиједити комлетан грађевински материјал за градњу кућа,  док ће 11 корисника добити грађевински, електро и водо материјал неопходан за санацију постојећих стамбених јединица како би побољшали своје стамбене услове.

“Активности на терену ће услиједити веома брзо како би започела реализација планираног, а надамо се да ће се и епидемиолошка ситуација побољшати како би се сви планирани радови могли изводити несметано”, рекао је предсједник Горан Плотан.

На сједници је констатовано да је ових дана успјешно завршено прекривање кровне конструкције на такозваној “првој борачкој згради“ у Видовданској улици у Српцу. Станари ове зграде, чланови породица погинулих бораца и ратни војни инвалиди имали су скоро од усељења сталан проблем са кровном конструкцијом која је прокишњавала и правила велике проблеме у становима. Средства за ове намјене је обезбиједила Општина Србац док је и Фонд солидарности пружио солидну новчану помоћ својим члановима и помогао им да ријеше дугогодишњи проблем.

Чланови Комисије су на крају састанка упутили позив правним и физичким лицима који су у могућности новчано помоћи активности Фонда солидарности да то и учине, а Фонд ће све своје активности благовремено и транспарентно објављивати.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *