Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Фонд солидарности Борачке организације гради кућу Драги Мирјанићу из Нове Веси

Драги Мирјанићу, демобилисаном борцу прве категорије из Нове Веси, почела је изградња породичне куће по програму Фонда солидарности Борачке организације општине Србац.

Ових дана је завршена прва фаза која се односила на бетонирање темеља и излијевање прве плоче.

Драго живи у домаћинству са оцем, у кући која је трошна и дотрајала и која представља потенцијалну опасност за безбједност боравка у њој, а није у стању да самостално ријеши свој проблем становања.

Предсједник Мјесне борачке организације Нова Вес, Радован Тошић, каже да Драго већ дуже вријеме има овај проблем, а формирањем и активностима Фонда солидарности, на стамбеном збрињавању најугроженијих чланова, стекли су се услови да се и он ријеши. Мјесна борачка организација је кандидовала Мирјанића за потпуно стамбено збрињавање, а Фонд солидарности је прихватио приједлог, и радови су почели.

Почетку градње куће обрадован је Драган Алексић, предсједник Предсједништва Борачке организације Србац.

“Изузетно ме радује градња куће за нашег саборца Драгу. Протеклог викенда постављен је темељ и прва плоча, а почетком маја, након васкршњих празника, Фонд солидарности ће на градилиште испоручити комплетан материјал за наставак радова, све до крова. Средства за материјал су обезбијеђена. Радује и чињеница да су досадашњи радови извршени од стране Драгиних сабораца и комшија добровољним и солидарним радом, а тако ће се наставити до краја”, каже Алексић.

У овом тренутку, поред куће за Мирјанића, Фонд солидарности води активности на градњи још двије куће за демобилисане борце.

“Фикрету Бакоњићу из Kобаша достављен је комплетан грађевински материјал вриједности 5.000 KМ и радови на изградњи започињу за који дан, док се у Kукуљама изводе радови на градњи куће нашем члану Остоји Балабану гдје су у току завршни радови на изградњи темеља и прве плоче. Ове активности води Мјесна борачка организација Kукуље уз свесрдну помоћ и подршку сабораца, његових комшија и пријатеља. И за ову кућу Фонд је обезбиједио средства за комплетан грађевински материјал који ће бити достављен убрзо на градилиште”, каже Алексић.

Додаје да ће паралелно са градњом ове три куће, Фонд у складу са својим Програмом рада и усвојеном коначном ранг листом за 2021. годину рјешавати и захтјеве за адаптацијом постојећих стамбених објеката.

“Једна таква акција је завршена постављањем нове столарије на кући Стојана Вујановића из Kаоца, а у плану је да се до краја године реализује још десет сличних акција”, каже Алексић.

Драган Алексић упутио је честитку свим члановима Борачке организације и њиховим породицама али и грађанима општине Србац за највећи хришћански празник Васкрс, са жељом да га проведу у здрављу, миру и породичној срећи.

“Изражавам захвалност Борачке организације свим правним и физичким лицима који су до сада новчано подржали активности Фонда, и позивам све људе добре воље да подрже и новчано помогну у складу са својим могућностима”, рекао је Алексић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *