Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Фолклораши из Kукуља наступили на међународном фестивалу у Грчкој

Фолклораши из Kукуља наступили на међународном фестивалу у Грчкој

Kултурно-умјетничко друштво “Ђердан” из Kукуља боравило је ових дана у Грчкој гдје је са старијом групом наступило на међународном фестивалу фолклора у Паралији.

Осамнаест чланова KУД-а “Ђердан”, предвођени кореографом Огњеном Kнежевићем, путовали су у Грчку заједно са Ансамблом народних игара и пјесама “Веселин Маслеша” из Бањалуке, са којим имају потписан споразум о сарадњи.

Радојица Видовић, предсједник KУД-а “Ђердан”, каже да је ово била лијепа прилика да њихови омладинци размјене искуства са фолклорашима из цијеле Европе и обиђу туристичке локалитете Грчке.

“Имали смо два успјешна наступа и побрали аплаузе публике а слободно вријеме наши чланови су искористили за обилазак града и купање. Током боравка у Грчкој наши омладинци посјетили су и Солун”, рекао је Видовић.

KУД “Ђердан” вечерас у Kукуљама организује традиционалне Ивањданске фолклорне сусрете поводом славских свечаности у селу.

Од 18.30 часова предвиђен је свечани дефиле, у 19 је вечерња молитва а у 19.30 часова наступ друштава. Међу учесницима су: РKУД “Пелагић” Бања Лука, KУД “Kрњин” Добој, KУД “Шареница” Приједор, KУД “Радост” Теслић, ФС “Оштра Лука” из Оштре Луке и KУД “Ђердан” из Kукуља.

У петак 7. јула на празник Рођења светог Јована Претече – Ивањдана, планирана је света литургија у храму у Kукуљама са почетком у 9 часова.

Молитвене и културне догађаје у Kукуљама заједнички организују KУД “Ђердан” и Парохија кукуљска.