Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Фирма “Carl Kuehne” организовала презентацију за србачке произвођаче корнишона

Фирма “Carl Kuehne” организовала презентацију за србачке произвођаче корнишона

Њемачка фирма “Carl Kuehne”, са сједиштем у Kозарској Дубици, организовала је данас у Српцу састанак на тему уговарања кооперантске производње краставаца корнишона за 2023. годину.

Шеф стручног тима агронома ове фирме, Милош Ђурашиновић, рекао је да фирма нуди сигуран откуп, уговорену цијену током цијеле године, редовну седмичну исплату, комплетан репроматеријал и стручну подршку агронома на терену.

“Нове откупне цијене су за прву класу 1,80 KМ по килограму, за другу класу 0,80 KМ и за трећу класу 0.20 KМ. Очекујемо да ове године успоставимо сарадњу са десет до дванаест пољопривредних произвођача са подручја србачке општине. Имамо одличну сарадњу са службеницима за пољопривреду у Општини Србац, која нам помаже у раду“, рекао је Ђурашиновић.

Један од заинтересованих пољопривредника за ову производњу је и Саша Вујић из Ситнеша.

“Ове године смо по први пут успоставили сарадњу и задовољни смо условима, тако да планирамо да наставимо производњу краставаца за ову фирму и у наредној години. Профита има за оне који хоће да раде а онима који се двоуме бих поручио да потпишу уговор о сарадњи јер посао није тежак и обезбјеђује солидну зараду”, каже Вујић.

Уколико сте заинтересовани за овај тип производње оставите ваше податке ОВДЈЕ како би Вас представници фирме могли контактирати.

Више информација можете добити позивом на бројеве телефона 052/437-337 и 066/845-553.