Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Филмови “Моја вила шепртља” и “Индиго кристал” у суботу 18. марта у Српцу

Филмови “Моја вила шепртља” и “Индиго кристал” у суботу 18. марта у Српцу

Центар за културу и спорт организује пројекције најновијих филмских хитова у суботу 18. марта у Дому културе “Угљеша Kојадиновић” у Српцу.

Од 16 часова на репертоару је анимирани филм “Моја вила шепртља” а у 18 и 20 часова биће организоване двије пројекције домаћег филма “Индиго кристал”.

Цијена улазнице је 5 KМ.

Анимирани филм “Моја вила шепртља” синхронизован је на српски језик а ради се о радозналој и луцкастој вили Виолети која се изгубила у људском свијету.

Да би се вратила у свој вилински свијет, она се удружује са дванаестогодишњом дјевојчицом Макси и открива своју праву судбину. Виолета је на обуци да постане зубић вила, али умјесто да ствара забавне играчке као права зубић вила, све што успијева направити су љубичице. Сада јој предстоји годишњи испит: Само виле које га положе добијају драгуљ уз помоћ којег могу да пређу из људског у вилински свијет, како би сакупиле млијечне зубе и створиле играчку.

Инсерт из филма “Моја вила шепртља” можете погледати ОВДЈЕ.

Домаћи филм “Индиго кристал” биће премијерно приказан 7. марта у Београду а већ 18. марта моћи ће га видјети и србачка публика.

У питању је социјална драма чија се радња дешава у четири дана а смјештена је у Шапцу, гдје тридесетогодишњи Вук излази из затвора на условну слободу након што је одлежао осам година. Уз пријетњу да се враћа у затвор ако направи и најситније дјело, Вук почиње свој процес асимилације у друштво, међутим константно улази у ситуације које алудирају на стари живот. Његов лични крик за помоћ, уједно је и симболични генерацијски крик за разумијевањем и покушајем да се врате на прави пут.

Режију потписује млади редитељ Лука Михаиловић коме је ово дебитантски филм, а главне улоге повјерене су Миодрагу Радоњићу, Нини Јанковић, Денису Мурићу и Павлу Менсуру.

Инсерт из филма можете погледати ОВДЈЕ.