Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Фестивал дјечијих позоришта планиран у октобру у Српцу

Фестивал дјечијих позоришта планиран у октобру у Српцу

Директор Центра за културу и спорт Србац, Радован Митраковић, рекао је да ова установа планира организацију Фестивала дјечијих позоришта у октобру у Дому културе “Угљеша Kојадиновић” чиме би дала свој допринос обиљежавању Дана и крсне славе општине Србац.

Митраковић каже да планирају позвати десетак позоришних група а дневно би се изводиле двије до три представе.

“Ради се о представама за најмлађи узраст а улаз би био бесплатан. У плану је да фестивал траје седам дана и намјера нам је да га организујемо у седмици обиљежавања славских свечаности у Српцу”, рекао је Митраковић.

Он додаје да је искориштеност сале Дома културе максимална, а сваким даном имају одређене активности.

“Имамо добру сарадњу са Оскар филмом из Бањалуке са којим приказујемо најновије домаће и филмске хитове. Наше просторије смо уступили и Српском културно-умјетничком друштву “Бели анђео“ који три пута седмично врши пробе а отворили смо врата и за музичке саставе из наше општине који могу доћи да вјежбају и користе нашу технику. Жеља нам је да изађемо у сусрет талентованој омладини како би имали мјесто за своје пробе”, рекао је Митраковић.

Уз приватно партнерство успјели су ставити у функцију кафе и ресторан у Спортској дворани “9. јануар“ који је био неактиван.

“То се за сада показало успјешним и на срећу задовољни смо радом а очекујем да ће до почетка грејне сезоне бити урађена и санација централног гријања у дворани“, рекао је Митраковић.

Од пет организационих јединица Центра за културу и спорт, тренутно једна није у функцији, а то је простор Дома младих.

“Са задовољством могу рећи да је завршен тендер за изградњу нове галерије и радови ће почети ускоро”, нагласио је Митраковић.