Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Јајцу промовисана монографија о Угљеши Kојадиновићу

У Јајцу промовисана монографија о Угљеши Kојадиновићу

Монографија о глумцу Угљеши Kојадиновићу, аутора Бранке Санчанин, промовисана је синоћ у Дому културе у Јајцу у склопу Програма 41. Позоришних/казалишних игара.

У камерној тишини угодног простора, публика је пажљиво пратила излагање ауторке и њених сарадника, режисера Марка Мисираче и глумца и писца Дарка Цвијетића, као и читање бираних одломака из дјела.

“Захваљујем директору ове престижне манифестације, Мевзудину Дурановићу, директору Дома културе, Фикрету Чанчару и свим другим красним људима који су ме примили срдачно, са искреном добродошлицом. Јајчани ће, захваљујући књигама поклоњеним тамошњој градској библиотеци, бити у прилици ближе се упознати са животом и умјетношћу Угљеше Kојадиновића”, рекла је Санчанин.

Монографија “Уморан од додира… Угљеша Kојадиновић – живот и дјело” први пут је представљена на промоцији у Српцу 24. јуна у Дому културе који од сада носи назив по овом глумачком великану из нашег краја.

Kњига је објављена на 447 страница уз 270 фотографија и докумената, у издању Графичко-издавачког предузећа “Атлантик бб” Бањалука, а суиздавач је била Општина Србац.

Планирано је да се одрже и двије промоције монографије у Загребу у великој књижници и читаоници „Богдан Огризовић“ на Цвјетном тргу и фоајеу Хрватског народног казалишта.