Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У току прољећно уређење школског дворишта

Данас је почело прољећно уређење дворишта Центра средњих школа ,,Петар Кочић“ Србац.

Директор школе Миленко Живанић рекао је да су период извођења онлајн наставе у школи искористили да уреде двориште, уклоне дрвеће које се осушило и орежу гране које су прерасле.

,,Желимо да наша школа и њена ужа околина буду један од љепших и уреднијих објеката, обзиром да се у њему изводи васпитно-образовни процес, а ученици и млади су свакако категорија која треба да вријеме проводи у угодном амбијенту. Поред тога, зграда се налази у центру града, што је још један од мотива да је уредимо и допринесемо љепшем изгледу ужег градског језгра“, рекао је директор Живанић.

Он је додао да је, након уклањања остарјеог зеленила, у плану садња нових садница.

,,Уклоњене су старе саднице које су се осушиле, а на дрвећу које је остало уклоњене су гране које су прерасле, заклањале свјетлост у учионицама, смањивале прегледност паркинга у близини школе или је постојала најмања могућност да се поломе у случају јачег вјетра“, појашњава Живанић и додаје да ће у кругу школе бити посађено ново зеленило.

Директор школе је захвалио Шумској управи Србац, РЈ,,Електродистрибуција“ и КП ,,Комуналац“ Србац уз чију су техничку подршку безбједно изведени радови и извршена процјена које дрвеће је неопходно уклонити.

Поред уређења дворишта, у току су и радови на замјени столарије, након чега ће услиједити радови на обнови фасаде, санацији гријања и мокрих чворова, а ови радови се изводе у склопу пројекта енергетске ефикасности.

Директор Живанић додаје да се онлајн настава одвија без проблема, али да, без обзира што све тече по плану, сви прижељкују да се епидемилошка ситуација стабилизује и почне редовно извођење наставе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *