Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У току пријаве за осамнаести Гастро фест у Бардачи

У току пријаве за осамнаести Гастро фест у Бардачи

Припреме за осамнаести по реду Гастро фест у Бардачи, који ће се одржати у недјељу, 3. септембра, иду планираном динамиком и очекује се велики број учесника и посјетилаца из цијеле Републике Српске и земаља из окружења, изјавио је Бојан Бабић, предсједник организационог одбора ове туристичко-привредне манифестације на данашњој другој сједници одбора.

До петка, 1. септембра трају пријаве екипа за такмичења у припремању рибљег паприкаша и пилетине на роштиљу, а учешће по екипи износи 30 KМ за једну дисциплину, док за оба такмичења котизација износи 40 КМ.

“Већ имамо десетак пријављених екипа а по традицији очекујемо највећи број пријава пред сам почетак манифестације. Припремили смо садржајан програм, са културно-забавним и спортским садржајима и очекујемо изузетну посјећеност наших суграђана и других посјетилаца”, истакао је Бабић.

По осамнаести пут организатор манифестације је Туристичка организација општина Србац а покровитељ Општина Србац, док њено одржавање помажу и други спонзори из цијеле србачке општине.

Радисава Шушчевић, директорица Туристичке организације, подсјетила је да у склопу котизације такмичари добијају рибу или пилетину за припремање такмичарског јела.

“Уз то добијају и дрва за ложење ватре и двије мајице са обиљежјем манифестације по екипи, уколико се такмиче у једној дисциплини, а четири мајице уколико се пријаве за обе дисциплине. За три првопласирана мјеста предвиђене су награде”, рекла је Шушчевић.

Званично отварање манифестације је предвиђено у 12 часова када ће бити организован наступ културно-умјетничких друштава, а од 12.30 часова почиње такмичење које ће трајати до 14.30 када се жирију треба предати припремљено јело.

Од 15 часова ће бити организована такмичења у навлачењу конопца и испијању пива а проглашење побједника у припремању јела и уручење награда и признања је на распореду од 17 часова.

У плану је да се одржи и мини сајам народних рукотворина, домаће хране и пића, на којем ће се представити чланице Удружења жена Србац и други излагачи а по први пут ће ове године бити организована изложба олдтајмера. Олдтајмери ће се моћи видјети и у Српцу истог дана у термину од 9 до 10 часова на градском тргу, одакле ће организовано кренути у Бардачу.

За најмлађе ће такође бити организован занимљив програм кога ће приредити Аниматор Фазонко из Бањалуке.

Из организационог одбора позивају све заинтересоване екипе и потенцијалне излагаче да се пријаве у Туристичкој организацији општине Србац на број телефона: 051/745-471, факс: 051/745-472, e-mail: toos@spinter.net, или лично на првом спрату Ватрогасног дома у Српцу.

Данашњој сједници организационог одбора присуствовао је и начелник општине Млађан Драгосављевић са сарадницима.