Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У току преузимање захтјева за регресирано дизел гориво

У току преузимање захтјева за регресирано дизел гориво

green Tractor Plowing in Autumn

Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац обавјештава регистроване пољопривредне произвођаче – кориснике подстицаја, којима је одобрено дизел гориво за 2023. годину, да захтјеве за остваривање права на регресирано гориво могу преузети у шалтер сали Општинске управе у просторијама одјељења.

Висина премије износи 0,75 KМ по литру, а одобрава се 100 литара дизел горива по хектару обрадиве пољопривредне површине за које је уписан начин коришћења пољопривредног земљишта у Регистру пољопривредних газдинстава у 2023. години.

Регресирано дизел-гориво корисници могу преузети до 15. новембра код овлаштених дистрибутера који су склопили споразум са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде.

На првом списку који је ажуриран закључно са 28. фебруаром ове године налази се 145 пољопривредних произвођача са подручја србачке општине.

Регистровани пољопривредни произвођачи који нису пријавили у АПИФ-у начин кориштења пољопривредног земљишта за 2023. годину могу то да учине најдаље до 15. маја текуће године.

Такође, носиоци породичних пољопривредних газдинстава обавезни су Пореској управи Републике Српске пријавити обавезу доприноса у складу са прописима о доприносима, те измирити обавезе по основу накнаде за противградну заштиту у складу са прописима о противградној заштити.

Након преузимања захтјева, куповина дизел-горива може се извршити код овлаштених дистрибутера, а приликом куповине, захтјев се подноси овлаштеном дистрибутеру, уз приложену неовјерену копију личне карте или копије ЈИБ-а за правна лица.

Пољопривредни произвођачи који нису обухваћени првим обрачуном биће благовремено обавијештени о наредном обрачуну.

Више информација може се добити путем телефона: 051/740-001, локали 127, 128 и 130.