Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У току завршни радови на изградњи друштвеног дома у Разбоју Љевчанском

У току завршни радови на изградњи друштвеног дома у Разбоју Љевчанском

Изградња друштвеног дома у Разбоју Љевчанском ових дана је ушла у завршну фазу а средства за извођење финалних радова обезбиједила је Влада Републике Српске у износу од 100 хиљада KМ.

Средства су намијењена за постављање унутрашње столарије, опремање просторија, изградњу надстрешнице и вањско уређење, изолацију и фасаду, а у наредном периоду ће се радити и на инсталацији гријања.

Пројекат се реализује у оквиру плана капиталних инвестиција општине Србац за ову годину.

Јордан Kуваља, предсједник Савјета мјесне заједнице Разбој Љевчански, каже да ће овај објекат подарити њиховој мјесној заједници нови сјај и служити на понос свим мјештанима.

“Завршетком наведених радова добићемо око 550 квадратних метара функционалног простора за културни и друштвени рад, едукацију пољопривредника и окупљање мјештана. Уређењем дома и стварањем услова за рад Савјета мјесне заједнице, удружења “Мој Разбој” и Ансамбла народних игара “Лијевче” у значајној мјери ћемо обогатити друштвени живот нашег села”, рекао је Kуваља.

Велику помоћ у изградњи друштвеног дома пружила је Општина Србац. Oд почетка изградње Владa Србије донирала је 75 хиљада евра а привредна друштва, предузећа и привредници из Разбоја Љевчанског око 140 хиљада KМ.

“Већ смо имали прилику да у дому организујемо међународне фолклорне манифестације као што су “Ђерам” и “Бошча”, гдје смо угостили културно-умјетничка друштва из Републике Српске и Србије, па чак и из Мексика, а у плану је још много сличних дешавања. Кроз рад нашег удружења и Савјет мјесне заједнице ћемо договарати будуће пројекте, што ће допринијети још већем развоју нашег села”. истакао је Куваља.