Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу још пет новообољелих лица од вируса корона

Према посљедњем извјештају Института за јавно здравство РС у општини Србац у протекла 24 сата забиљежен је један нови случај заразе вирусом корона код кога је присуство вируса потврдјено PCR методом.

Према информацијама из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома Здравља Србац, ради се о женској особи старије животне доби која се налази на болничком лијечењу у Универзитетско-клиничком центру РС Бања Лука.

У истом периоду вирус корона је брзим антигенским тестом потврђен код још четири особе, а ради се о три жене од којих је по једна млађе, средње и старије животне доби, те један мушкарац средње животне доби .

Ове особе имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

У Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац наводе да су јуче вакцинисане 62 особе вакцином Астра Зенека, а процес имунизације се наставља сутра од 13 часова када је у плану да исту вакцину прими око 60 особа.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 107 особа , од чега је 29 активно позитивно на вирус корона.

Од почетка пандемије у општини Србац је заражено 897 особа, од којих се опоравило 834 а преминула су 34 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, извршено је тестирање 1.266 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 474 особа.

Ради се о 234 мушке и 240 женских особа, од којих је 32 млађе, 282 средње и 160 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 175 особа је из Баљалуке, 74 из Бијељине, 37 из Требиња, 24 из Добоја, 14 из Фоче, 13 из Приједора, 12 из Зворника, 11 из Кнежева, 10 из Билеће, по девет из Прњавора и Шипова, осам из Лакташа, по седам из Мркоњић Града и Хан Пијеска, по шест из Братунца и Угљевика, пет из Пала, по четири из Козарске Дубице, Чајнича, Челинца, и Шековића, по три из Новог Града и Сокоца, по двије из Власенице, Градишке, Крупе на Уни, Невесиња, Станара и Теслића и по једна из Брода, Вишеграда, Дервенте, Источног Новог Сарајева, Калиновика, Лопара, Љубиња, Новог Горажда, Пелагићева, Рибника, Рудог, Српца и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 30 смртних случајева код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је десет особа из Бањалуке, четири из Градишке, двије из Теслића, Бијељине, Хан Пијеска и Вишеграда и по једна из Братунца, Добоја, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Лакташа, Мркоњић Града, Новог Града и Зворника.

До сада је у Републици Српској потврђено 56.261 случајева вируса корона, а преминула је укупно 2.862 особа код којих је потврђен тест на вирус корона

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *