Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу један смртни случај и седам новозаражених вирусом корона

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац у посљедња два дана у србачкој општини је, на основу брзог антигенског теста, вирус корона потврђен код седам особа.

Ради се о четири женске и три мушке особе које се налазе у кућној изолацији. У истом периоду је пријављен и један смртни случај особе из Српца која је била заражена новим вирусом.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац, у изолацији се налази 49 особа, од којих су 15 активно позитивне на вирус корона.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 970 особа, од којих се опоравило 916, а преминуло је 39 лица.

У Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 654 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 182 особе. Ради се о 81 мушкој и 101 женској особи, од којих је 17 млађе, 104 средње и 61 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 40 особа је из Бањалуке, 29 из Бијељине, 16 из Добоја, 11 из Зворника, по девет из Kозарске Дубице и Приједора, осам из Градишке, седам из Лакташа, по пет из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Kотор Вароша и Угљевика, четири из Сребренице, по три из Мркоњић Града и Фоче, по двије из Братунца, Вишеграда, Дервенте, Новог Града, Пелагићева, Прњавора и Рудог и по једна особа је из Брода, Власенице, Kостајнице, Модриче, Рибника, Српца, Чајнича, Челинца и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је пет особа из Бања Луке и по једна особа из Шипова, Теслића, Петрова, Бијељине, Пала, Требиња и Зворника.

До сада је у Републици Српској потврђено 61.505 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 3.334 особе.У Републици Српској, од новог вируса до сада се опоравило 42.597 особа, а тестирано је укупно 256.932 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 809, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 341, а у осталим болницама 468. На респиратору је 87 особа (47 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 40 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6.770 особа, а надзор је завршен код 179.982 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *