Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу у посљедња три дана 11 нових случајева вируса корона

У посљедња три дана према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, у општини Србац је забиљежено 11 нових случајева заразе вирусом корона од којих је PCR методом вирус потврђен код шест особа, а брзим антигенским тестом код пет.

Кад је ријеч о PCR тестовима, ради се о четири мушке особе средње и млађе животне доби и двије женске особе средње животне доби од којих су три на болничком лијечењу, а три особе имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Присуство вируса брзим антигенским тестом је потврђено још код пет особа и сви се налазе на кућном лијечењу а ради се о три женске особе средње и старије животне доби, и двије мушке особе средње животне доби.

У организацији Дома здравља Србац данас је у спортској дворани у Српцу вакцинисано 90 особа преко 65 година. Одзив грађана је био одличан, а на програму је била кинеска вакцина Синовак.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 78 особа, од којих је 29 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије је заражено 917 особа, од којих се опоравило 851, а преминуло је 37 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 791 лабораторијског узорка, а нови вирус корона потврђен је код 152 особе.

Ради се о 78 мушких и 74 женске особе, од којих је 13 млађе, 63 средње и 76 особа старије животне доби.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 33 смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је осам особа из Бањалуке, четири из Градишке и Зворника, три из Бијељине, двије из Фоче, Петрова, Лакташа, Требиња и Источног Новог Сарајева и по једна особа из Билеће, Добоја, Источне Илиџе и Сокоца.

До сада је у Републици Српској потврђено 57.698 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 2.996 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској од новог вируса корона до сада се опоравило 39.799 особа, а тестиране су укупно 244.293 особе. Под здравственим надзором тренутно су 11.344 особе, а надзор је завршен код 165.424 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *