Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У новогодишњем походу на Мотајицу учествовало 200 планинара

У новогодишњем походу на Мотајицу учествовало 200 планинара

Више од 200 планинара уживало је јуче у новогодишњем пјешачењу на врх Мотајице-Градину у организацији Планинарског друштва “Мотајица” из Српца.

Миленко Драгомировић, предсједник ПД “Мотајица“, каже да је велики број рекреативаца, поготово младих заљубљеника у планинарење, учествовао у овој акцији.

“Стигли су нам гости из Дервенте, Брода, Прњавора, Челинца, Бањалуке, Приједора и Kозарске Дубице. Било је доста дјеце и младих а то нам и јесте циљ, да их привучемо да што више уживају у планинарењу“, каже Драгомировић.

Планинарско друштво “Чичак“ из Челинца традиционално учествује у овој акцији а учешће је узело њихових девет планинара.

“Упућујемо све похвале организатору. Уз лијепо вријеме уживали смо у походу кроз Мотајицу“, рекао је члан овог друштва Ристо Стјепановић.

Једно од најбројнијих на Градини било је Планинарско удружење “Абонос“ из Бањалуке. Александар Балабан, предсједник и водич овог друштва, каже да планинари уживају у оваквим походима.

“Ове године смо били у Србији, Бугарској, Хрватској, Ирану, обишли смо и планинске врхове у БиХ. Имали смо 40 успјешно организованих акција и били смо најбројнији и на Градини гдје нас је било 35“, каже Балабан.

Поход на врх Мотајице јуче су организовали и чланови Оф роуд секције “Жабац“ Србац. Предсједник Жапца, Дејан Јовић, рекао је да је све протекло у најбољем реду и да је уживање било возити по обронцима Мотајице, а једино што је недостајало, како каже је снијег.

“Kао и сваке године заједно са планинарима идемо на врх Мотајице. Они иду са једне стране планине а ми са друге и састајемо се на врху. Укупно је било 25 џипова, дошли су нам гости из Трна и Бањалуке и заиста смо уживали”, рекао је Јовић.