Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Бајинцима одржано такмичење у препонском јахању

У Бајинцима одржано такмичење у препонском јахању

На теренима Kоњичког клуба “Ипсилон” у Бајинцима протеклог викенда је одржан семинар за судије, тренере и уређиваче паркура као и клупско такмичење у прескакању препона.

Стручно предавање за око 20 полазника одржао је Здравко Петровић из Загреба који је био ментор у постављању паркура и главни судија такмичења.

Предсједник Kоњичког клуба “Ипсилон”, Бојан Угрен, каже да су поред домаћих јахача на такмичењу наступили чланови коњичких клубова “Завозник” из Широког Бријега, “Стина” из Груда, “Видран” из Kукуља и Фондација “Земља мира и пријатељства” из Сарајева.

“Нажалост, овакав вид такмичења није на високом нивоу али покушавамо да одржимо континуитет како бисмо омогућили младим јахачима да покажу шта знају. Врхунски ниво је прескакање препона на висини од 150 до 160 центиметара а код нас у БиХ се максимално прескаче 100 центиметара и то је наша реалност. Проблем је што не постоји традиција и инфраструктура а за све то неопходно је много новца. Ми се не предајемо, радимо најбоље како знамо и умијемо и заиста је задовољство видјети младе људе који су пуни ентузијазма и представљају будућност овог спорта код нас”, рекао је Угрен.

Такмичарски дио се састојао од три утакмице. У утакмици на висини 50цм, прво мјесто освојила је Софија Угрен из Kоњичког клуба “Ипсилон” на грлу Дрина, друга је била Матија Пејић из Kоњичког клуба “Стина”, а трећи Ђорђе Угрен из Kоњичког клуба “Ипсилон”.

У другој утакмици на висини 70цм, прво мјесто освојила је Матија Пејић из KK “Стина” на грлу Атила, други је био Ђорђе Угрен, KK “Ипсилон”, а треће мјесто припало је Петри Рауш из KK “Ипсилон”.

Утакмица са баражом, на висини 90цм, завршена је побједом Ђорђа Угрена, KK “Ипсилон” на грлу Дрина, други је био Дамјан Милекић, KK “Видра” а трећа Матија Пејић из KK “Стина”.