Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ученици осмих разреда отпутовали на екскурзију

Ученици осмих разреда отпутовали на екскурзију

Ученици осмих разреда Основне школе “Јован Јовановић Змај“ Србац, њих 64, бораве од 5. до 9. јуна на петодневној екскурзији на релацији Србац-Мостар-Требиње-Тјентиште-Пале-Требевић-Јахорина-Сарајево-Србац.

У пратњи ученика су одјељенске старјешине: Нада Миловановић, Мирјана Зец, Андреја Стојковић и Селведин Селимановић, доктор и представница агенције.

Ученици су кренули у недјељу у раним јутарњим часовима. Пут их је водио преко Бањалуке и Јајца до првог одредишта Мостара.

“У Мостару су обишли грађевине које датирају из турског доба: Стари мост, Кулу Kелебију и Херцегушу, Сахат Kулу, Kриву ћуприју подигнуту 1558. године по којој је, према предању, касније саграђен Стари мост, затим Kујунџилук – стару мостарску чаршију која се налази на лијевој обали Неретве са својим радионицама и сувенирницама.

“Након Мостара услиједила је посјета манастиру Житомислић који је један од културно најзначајнијих православних манастира Херцеговине из 16. вијека. У касним поподневним сатима ученици су допутовали у Требиње“, рекла је наставница Нада Миловановић.