Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Успјешно донаторско вече Младог Kрајишника и прослава 46 година постојања и рада

Успјешно донаторско вече Младог Kрајишника и прослава 46 година постојања и рада

Донаторско вече Младог Kрајишника које је одржано синоћ у друштвеном дому у Kукуљама окупило је преко 400 чланова и симпатизера овог клуба из Српца, Градишке, Лакташа, Прњавора, Бањалуке и других општина и градова, чиме је овај фудбалски клуб на најљепши начин обиљежио 46 година постојања и рада.

Продајом улазница и томболских листића са богатим фондом награда, које су обезбиједили спонзори, на манифестацији су се прикупљала донаторска средства за рад и функционисање клуба у наредном периоду.

Секретар клуба, Радојица Видовић, каже да су све улазнице које су пуштене у продају распродане што довољно говори колико имају велику подршку пријатеља клуба из цијеле бањалучке регије.

“Овај приход ће нам добро доћи да омогућимо стабилан рад клуба и остваримо циљ а то је пласман у средину табеле Подручне лиге Градишка. Намјера нам је да у овој години покушамо реализовати неке инфраструктурне радове, попут прекривања трибина о чему водимо преговоре са потенцијалним инвеститорима и донаторима. Сматрам да ћемо на тај начин оправдати повјерење које смо недавно добили за најбољи спортски колектив општине Србац у прошлој години”, рекао је Видовић.

Млади Kрајишник је прошлу сезону окончао на петом мјесту а тренутно се налазе на десетој позицији Подручне лиге Градишка као четвртог ранга такмичења у Српској. Прошле године Kукуљчани су добили и пехар намијењен освајачу купа Општинског фудбалског савеза Србац након што су у финалу савладали Врбас из Пријебљега.

“Задовољни смо тренутним играчким кадром и задржали смо окосницу тима из јесењег дијела сезоне. Видјећемо на почетку наредне сезоне да појачамо екипу са пар нових играча и дигнемо наш рад на виши ниво”, истакао је Видовић који је прошле године добио награду за најбољег спортског радника на подручју општине Србац.

На манифестацији је истакнуто да је Радојица Видовић већ неколико деценија активан у клубу са својим братом Љубомиром који обавља функцију предсједника клуба, а захваљујући ангажману као предсједника Савјета мјесне заједница Kукуље истакнут је његов допринос у инфраструктурној изградњи села, од обнове школе, до асфалтирања путева, школског игралишта и других пројеката.

Наведено је да је недавно изабран и за посланика у Народној скупштини Републике Српске чиме ће се још снажније ангажовати на развоју Kукуља и цијеле србачке општине, као и локалних заједница у окружењу.

Синоћњој свечаности присуствовали су министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић, начелник општине Млађан Драгосављевић, помоћници министра за породицу, омладину и спорт Бранка Малешевић и Марио Ђуран, посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Kојић, посланик Народне скупштине Републике Српске Биљана Петковић, предсједник Подручног фудбалског савеза Градишка Милош Бркић, директор Фудбалског клуба Лакташи Игор Радељић и друге високе званице.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је Млади Kрајишник постао препознатљив спортски колектив на овим просторима и додао да то потврђује њихов успјешан рад у протеклих 46 година.

“Општина Србац препознаје сваки спортски колектив и спорт уопште и трудимо се да пружимо финансијску подршку из буџета у границама наших могућности. Ово донаторско вече је показало висок степен организације у клубу а то потврђују и својим играма на терену”, рекао је начелник Драгосављевић.

Поред свечане вечере и томболе, госте су забављали Баја Мали Kнинџа, Милијана Дрљача и други естрадни умјетници.