Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Успјешна акција Црвеног крста: Kрв дало 76 Српчана

Успјешна акција Црвеног крста: Kрв дало 76 Српчана

У Српцу је данас одржана прва овогодишња акција добровољног давања крви коју је организовао Црвени крст Србац, у сарадњи са Службом за трансфузију крви Опште болнице Градишка.

Током акције је прикупљено 76 доза крви, чиме су надмашена очекивања организатора, а одазвала су се 94 даваоца.

Докторица Татјана Милешевић Бабић, трансфузиолог из Опште болнице Градишка, каже да су залихе крви у болници задовољавајуће, а да је тренутно највећа потреба за нултом крвном групом.

“Одазвао се велики број давалаца и акција је протекла у најбољем реду. Презадовољни смо што су даваоци здрави, није било оних који су враћени због озбиљнијих здравствених проблема. Желим да похвалим, како њих тако и секретара Црвеног крста, Игора Јовичића, јер се на сваку акцију одазива све већи број оних који желе да дарују крв. Наша сарадња је на врхунском нивоу и надам се да ће тако бити и убудуће”, рекла је Милешевић Бабић.

Јовичић захваљује свима који су подржали прву овогодишњу акцију и додаје да су се и овог пута организовано одазвали припадници Полицијске станице Србац, радници фирме “Лучић” и други грађани.

“Надмашена су очекивања и број давалаца нас је позитивно изненадио, тако да захваљујем свима који су дошли с намјером да дају крв, јер је свака доза веома важна. Захваљујем пекари “Сунце” која је обезбиједила оброке за све даваоце, Општини Србац, Центру за културу и спорт на уступљеном простору и Центру средњих школа који има разумијевања за све наше волонтере”, рекао је Јовичић.

Kрв је данас дао и предсједник Предсједништва Борачке организације општине Србац, Драган Алексић, који је рекао да није редовни давалац као неки други суграђани, али да се радо одазове кад год је у могућности.

Данашњој акцији одазвао се и велики број средњошколаца, међу којима су били Миња Јовичић и Вук Бајић. Обоје су рекли да немају страх од давања крви и да схватају значај одзива што већег броја давалаца.

Више фотографија погледајте у фејсбук групи Општине Србац ОВДЈЕ.