Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Успјех србачких средњошколаца на регионалном такмичењу у малом фудбалу

Успјех србачких средњошколаца на регионалном такмичењу у малом фудбалу

На регионалном такмичењу у малом фудбалу, које је 25. марта одржано у Новом Граду, мушка екипа Центра средњих школа “Петар Кочић” из Српца освојила је прво мјесто, док је женска екипа освојила треће мјесто.

Такмичење је одржано у оквиру Малих олимпијских игара, а на њему је учествовало 12 екипа из Српца, Kостајнице, Новог Града и Приједора.

За најбољег играча на турниру проглашен је ученик наше школе, Љубиша Шумар.

„Прије свега, организација и само суђење су били коректни. Атмсофера је била напета, нарочито у посљедњој утакмици када смо се борили за прво мјесто. Много нам је значила подршка нашег женског тима. Без њих тај резултат можда не би био остварен. Иако сам више пута био проглашен за најбољег играча на разним турнирима, ова награда ми је посбено значајна јер сам представио своју школу у најбољем свјетлу“, изјавио је Љубиша Шумар, ученик другог разреда машинских техничара.

Тим наше школе играо је у сљедећем саставу: Љубиша Шумар, Немања Поповић, Андреј Цвијетић, Лука Цетић, Андреј Симић, Михаило Поповић, Михајло Мајсторовић, Ђорђе Гужвић, Владимир Момић, Марко Љубоја, Драган Пеленгић и Стефан Јевтић.

Ученике је за турнир припремао професор физичког васпитања Милован Врсајковић.

„Првенствено желим да се захвалим управи школе што нам је омогућила одлазак на регионално такмичење у малом фудбалу у Новом Граду. Имали смо женску екипу од осам дјевојака и мушку екипу коју је чинило 12 момака. Генерално смо имали висока очекивања од мушке екипе и надали смо се једном од прва три мјеста. Битно је нагласити да смо били далеко најмлађа екипа, јер већински дио тима чине момци из другог разреда, тако да смо још поноснији на побједу. С друге стране, женска екипа којој лично не предајем је освојила треће мјесто што је такође велики успјех. Још бих се захвалио и похвалио домаћине, ЈУ ЦСШ „Ђуро Радмановић“ Нови Град који су нас угостили на веома лијеп начин”, рекао је Врсајковић.

За женску екипу играле су ученице: Тамара Стаменић, Данијела Тодоровић, Николина Недић, Лана Николић, Ана Алексић, Мирела Алексић, Вишња Санчанин и Бојана Пејаковић.

„Јако сам срећна што смо добиле прилику да се представимо на овом такмичењу упркос предрасудама да женски фудбал у Српцу није перспективан. Укупно смо одиграле три утакмице. Прву смо завршиле побједом 2-0, а затим смо се бориле за улазак у финале и нажалост изгубиле 1-0. Трећа утакмица нам је била најдража, јер смо побједом на овој утакмици заузеле треће мјесто. Искрено се надам да ћемо сљедеће године заузети заслужено прво мјесто и тада показати свој пун потенцијал“, изјавила је Вишња Санчанин, капитен женског тима.

Изво: Званична страница ЦСШ “Петар Kочић” Србац (Габријела Чекић IV гимназије, Јелена Петковић IV гимназије)

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish