Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Успјела акција “Један слаткиш – једно дијете”, пакетиће добило 317 дјеце

Успјела акција “Један слаткиш – једно дијете”, пакетиће добило 317 дјеце

Невладина организација “Миленијум“ из Српца успјешно је реализовала осамнаесту годину заредом хуманитарну акцију “Један слаткиш-једно дијете” у склопу које је новогодишње пакетиће добило 317 дјеце са подручја србачке општине из породица слабијег имовног стања и вишечланих породица.

Акција је организована у сарадњи са Центром за социјални рад, Црвеним крстом, Удружењем грађана “Ц.Е.З.А.Р.“ и Савјетом ученика Центра средњих школа “Петар Kочић“.

Додјела пакетића је била организована у сриједу 28. децембра у холу средњошколског центра, а дјецу је посебно обрадовао долазак Дједа Мраза.

Предсједница НВО “Миленијум”, Санела Видовић, захвалила се свима који су дали допринос да овогодишња акција буде успјешна.

“Желим да похвалим све оне који су нас и ове године подржали, јер без обзира колико год жељели да организујемо ову акцију, ми то не бисмо успјели без подршке других”, рекла је Видовић и пожељела срећне празнике свим грађанима општине Србац.

Списак дјеце којој су уручени пакетићи формиран је на основу списка корисника услуга Центра за социјални рад Србац. Социјална радница Мирјана Драгосављевић каже да се њихова установа и ове године са задовољством укључила у акцију и додаје да ће средства која су преостала бити утрошена за пакетиће пред божићне и светосавске празнике.

“Центар за социјални рад се увијек радо укључује у ову акцију, јер тиме помажемо дјеци из социјално угрожених породица чији су родитељи незапослени, самохрани родитељи или дјеца са сметњама у развоју која користе нашу помоћ. Ове године је акција била одлична, успјели смо да обрадујемо сву дјецу са нашег списка, а остатак средстава ћемо искористити за поклоне поводом неког од предстојећих празника”, рекла је Драгосављевић.

Љубиша Шумар, предсједник Савјета ученика Центра средњих школа “Петар Kочић”, похвалио је школске другове који су пружили подршку овој акцији.

“Већ дужи низ година, средњошколци узимају учешће у прикупљању слаткиша и драго ми је што имамо прилику да помогнемо да и дјеца слабијег имовног стања добију пакетиће и обрадују се Дједа Мразу”, рекао је Шумар.