Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ускоро нове књиге чланова србачке Просвјете

Пандемија вируса корона пореметила је активности србачке Просвјете у прошлој години, али је свеукупно гледано била успјешна јер је из штампе изашла монографија “Србац-монографски записи” и нова књига Гордане Ђукић.

Ово је један од закључака са јучерашње сједнице Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Српца која је одржана у згради Општинске управе.

На сједници је најављено да би до краја године свјетлост дана требале угледати и нове књиге чланова Просвјете, Бранке Санчанин, Милоша Милинчића и Жарка Шарића.

Сједницу је водила предсједница Гордана Ђукић, а извјештај о раду у прошлој години, који је једногласно усвојен, поднио је секретар Ранко Шарић.

Усвојен је и програм рада за 2021. годину као и приједог да Милош Милинчић, у име наше општине, буде члан организационог одбора манифестације “Kњижевни сусрети на Kозари”.

Током сједнице је било ријечи о промоцијама које су биле заказане у прошлој години а које су одгођене за ову годину због епидемиолошких мјера.

“Надамо се да ће услови рада бити бољи и да ћемо моћи реализовати планиране активности. У плану је да бисту познатог глумца Угљеше Kојадиновића пренесемо на мјесто које заслужује и да трг или нека од установа добије његово име. Жеља нам је била да Србац добије свој музеј, али смо одлучили да експонате изложимо у музеју манастира Осовица“, рекла је предсједница Гордана Ђукић.

Истакнута је и потреба за новим рачунаром, те покретањем интернет странице, како би информације о раду Просвјете биле доступније јавности.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish