Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Усвојен план секцијског лова на предаторе и измјењена чланарина за нову сезону

Усвојен план секцијског лова на предаторе и измјењена чланарина за нову сезону

Управни одбор ловачког удружења “Срна” из Српца на сједници одржаној 16. децембра разматрао је извјештај о активностима секција и изградњи ловачког дома.

Усвојен је план обавезног секцијског лова на предаторе у јануару и фебруару 2023. године у коме требају учествовати сви ловци. Осим секцијског, биће организован и групни лов на предаторе суботом, недјељом и државним празником уз најаву и дозволу ловочуварске службе.

Највише дискусије било је око висине чланарине за ловну 2023/24. годину. Због повећања чланског доприноса Ловачком савезу Републике Српске на 25 KМ и повећања плата за два запослена радника по 150 KМ нето, те исплате износа по 100 KМ по секцији за лов предатора, чланарина је повећана за 20 KМ.

Тако ће ловци старости до 65 година плаћати 170 KМ, ловци старости од 65 до 70 година плаћаће 95 KМ и ловци преко 70 година старости плаћаће чланарину у износу од 60 KМ. У ове износе урачуната је и цијена од 20 KМ за ловну карту за лов ситне дивљачи и предатора коју плаћају сви ловци. Рок за уплату чланарине је 1. април 2023. године.

Управни одбор је донио одлуку о усаглашавању статута удружења са статутарним измјенама у Ловачком савезу Републике Српске којим се свим органима и изабраним лицима даје могућност обнављања мандата без ограничења.